Izjava o varstvu zasebnosti

 

S to politiko zasebnosti vam želimo podati vse informacije, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov.
V primeru, da imate v zvezi z obdelavo podatkov kakšno vprašanje, nam ga lahko posredujete na sedež družbe ali na elektronski naslov: info@mbfrigo.si
POLITIKA ZASEBNOSTI

Družba MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija obdeluje osebne podatke skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov) in nacionalnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

S to politiko zasebnosti vam želimo podati vse informacije, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov. V primeru, da imate v zvezi z obdelavo podatkov kakšno vprašanje, nam ga lahko posredujete na sedež družbe ali na elektronski naslov: info@mbfrigo.si

Splošno

1. UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

1.1. Skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov je upravljavec vaših osebnih podatkov družba MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Šmartinska cesta 32, 1000 Ljubljana.

2. POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

Kontaktni podatki:

E-mail: info@mbfrigo.si

Telefon: +386-8-2053995

3. PRAVNA PODLAGA ZA OBDELAVO OSEBNIH PODATKOV

3.1. Vaše osebne podatke obdelujemo le, če imamo za to ustrezno pravno podlago:

če ste za obdelavo podatkov podali soglasje,

če je obdelava podatkov potrebna za izvedbo pogajanj za sklenitev pogodbe,

če je obdelava podatkov potrebna za izvrševanje pogodbe,

če tako določa zakon,

če je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec.

3.2. Soglasje posameznika

Če za obdelavo vaših podatkov nimamo druge ustrezne pravne podlage, moramo pred obdelavo podatkov za vsak posamezen namen pridobiti vaše soglasje. Posredovanje vaših

podatkov je v tem primeru prostovoljno, ni povezano s sklenitvijo kakšnega posla, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete, ne da bi to za vas imelo negativne posledice. Tako npr. na podlagi soglasja vaše osebne podatke obdelujemo za obveščanje o ugodnostih, novostih, znižanjih in posebnih ponudbah, pošiljanje e-kataloga in druge namene, za katere ste nam podali izrecno soglasje.

3.3. Izvajanje pogodbe

V primeru, ko pri nas opravite nakup in/ali se naročite na storitev, je posredovanje vaših podatkov pogodbena obveznost, saj brez posredovanih podatkov ne moremo izpolniti pravic in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja. Podatke v tem primeru obdelujemo le za namen izvajanja pogodbe (npr. dostava blaga, izvedba naročila, komunikacija, povezana z nakupom, servisno popravilo).

3.4. Izpolnjevanje zakonskih obveznosti

V določenih primerih se vaši podatki obdelujejo, ker je to naša zakonska obveznost (npr. obvezna hramba računov).

3.5. Zakonit interes upravljavca

Osebni podatki se lahko obdelujejo tudi v primeru izkazanega zakonitega interesa upravljavca, vendar pod pogojem, da nad interesi upravljavca ne prevladajo vaši interesi ter vaše temeljne pravice in svoboščine. Na podlagi zakonitega interesa tako obdelujemo vaše podatke za naslednje namene:

razvoj in izboljšanje naših storitev,

tehnično vzdrževanje spletnih strani,

varovanje in zagotavljanje varnosti našega informacijskega sistema, zaupnih informacij, varnosti zaposlenih in premoženja družbe,

preprečevanje goljufij in morebitnih kaznivih dejanj,

reševanje morebitnih sporov in pritožb ter varovanja pravnih zahtevkov.

Podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakonitega interesa obdelujemo v okviru vaših upravičenih pričakovanj, ki jih imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

4. ZBIRANJE IN UPORABA OSEBNIH PODATKOV

MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija pridobiva osebne podatke z neposrednim posredovanjem s strani posameznikov prek njihove uporabe naših spletnih strani, prek piškotkov in drugih podobnih tehnologij, z izpolnjevanjem obrazcev in vlog, prek telefonske in elektronske komunikacije, prek druge pisne komunikacije ali prek družabnih omrežij, prek sklepanja pogodb o nakupu blaga in storitev, prek podajanja predlogov, ali na kakršen koli drug način, s katerim posameznik neposredno ali posredno posreduje osebne podatke. Na podlagi zakonitega interesa ali zavezujočega predpisa lahko družba MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija pridobiva podatke tudi iz poslovnih imenikov in drugih javno dostopnih virov.

Pri obdelavi osebnih podatkov sledimo načelu sorazmernosti, kar pomeni, da o vas zbiramo samo tiste osebne podatke, ki jih potrebujemo za dosego namena, ki ga z obdelavo zasledujemo. V nadaljevanju si preberite, v katerih primerih obdelujemo vaše osebne podatke, katere podatke ter za katere namene.

4.1. Pri nakupu blaga in storitev

V primeru, ko pri nas opravite nakup in/ali se naročite na storitev, je posredovanje vaših podatkov pogodbena obveznost, saj brez posredovanih podatkov ne moremo izpolniti pravic in obveznosti, ki izhajajo iz pogodbenega razmerja. Podatke v tem primeru obdelujemo le za namen izvajanja pogodbe (npr. dostava blaga, izvedba naročila, komunikacija, povezana z nakupom, servisno popravilo).

4.2. Ob obisku spletne strani

Ob obisku spletne strani to spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z brskanjem po spletnih straneh družbe MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija, vsak uporabnik daje soglasje za namestitev piškotka in osebno privolitev v uporabo in obdelavo osebnih in drugih podatkov, ki obsega tudi možnost obdelovanja in povezovanja podatkov, razvidnih iz piškotkov.

Ko obiščete spletno stran, se vaš IP-naslov, čas obiska in obiskana spletna mesta samodejno določijo in zabeležijo v naših strežniških datotekah. Zbiranje IP-naslovov je standardna praksa številnih spletnih strani. Skladno z veljavno zakonodajo IP-naslovov ne uporabljamo za druge namene kot za merjenje uporabe spletne strani, za diagnosticiranje težav s strežniki ter upravljanje s spletnim mestom (na podlagi našega zakonitega interesa).

Naša spletna stran lahko vsebuje tudi povezave na druge spletne strani, pri čemer družba MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija izrecno izjavlja, da ta Politika zasebnosti za te spletne strani ne velja. Za varstvo osebnih podatkov na takšnih spletnih straneh družba MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija ne prevzema nobene odgovornosti in vam priporoča, da se ob obisku katere koli druge spletne strani seznanite s politiko varovanja podatkov, ki za posamezno spletno mesto na katero vstopate veljajo.

4.3. Ob spletnem nakupu

Ob spletnem nakupu se vaši podatki obdelujejo na podlagi pogodbe, posredovanje podatkov pa je pogodbena obveznost. Za izvedbo in dokončanje spletnega nakupa obdelujemo naslednje osebne podatke: naziv podjetja, davčna številka, ime, priimek, ulica, hišna številka, poštna številka, kraj, telefon, e-naslov, dodatni naslov za dostavo. Poleg posredovanih podatkov obdelujemo še podatke o načinu plačila, naročenih izdelkih, znesku nakupa, načinu dostave.

Podatke obdelujemo le za namen obdelave vašega naročila, kot so dokončanje in potrditev naročila, dostava naročenih izdelkov, reševanje reklamacij in za drugo, z nakupom povezano

komunikacijo. V ta namen se lahko z vašimi podatki seznanijo tudi tretje osebe, ki vaše podatke obdelujejo kot naši pogodbeni obdelovalci ali samostojni upravljavci podatkov. To velja za primer dostave pošiljke, ko bomo vaše podatke, ki so potrebni za dostavo, posredovali poslovnemu partnerju, ki bo v našem imenu dostavili blago.

Če spletna trgovina omogoča plačilo blaga s kreditno ali debetno kartico, boste preusmerjeni na spletno stran upravitelja plačilnih sistemov za upravljanje plačil, ki so samostojni upravljalci vaših podatkov, ki jih posredujte za namen izvedbe plačila. Do podatkov, ki jih posredujete za ta namen, družba MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o., Slovenija ne dostopa.

4.4. Ob podaji zahtevka za reklamacijo

V primeru, da želite uveljavljati reklamacijo, se o vas na podlagi pogodbe obdelujejo podatki, ki nam jih posredujete preko elektronskega sporočila ali fizično po pošti: npr. naziv podjetja, davčna številka, ime in priimek osebe, ulica, kraj in pošta, telefon, e-naslov, številka računa, št. artikla, naziv artikla, količina naročenih in vrnjenih artiklov, razlog za vračilo izdelka ter podpis. Podatki se obdelujejo le za namen rešitve reklamacije.

4.5. Ob prijavi na e-novice

Ob prijavi na e-novice se vaši podatki na podlagi vašega soglasja obdelujejo za tiste namene, za katere ste ob prijavi podali soglasje:

obveščanje o novostih, ugodnostih, aktivnostih, storitvah in dogodkih. V ta namen obdelujemo podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi: e-naslov.

Prijava na e-novice je prostovoljna, od prejemanja novic pa se lahko kadarkoli odjavite s poslano zahtevo na naslov info@mbfrigo.si

4.6. Ob deljenju vašega mnenja in izkušenj

Kot uporabnik spletne trgovine lahko prostovoljno ob zaključku nakupa oddate svoje mnenje o izdelku. V ta namen obdelujemo podatek, ki ste ga nam posredovali: e-naslov in vaše sporočilo.

4.7. Preko kontaktnih obrazcev

Kot uporabnik spletnega mesta nas lahko prostovoljno kontaktirate in nas povprašate o izdelkih, ki vas zanimajo. V ta namen obdelujemo vaše osebne podatke zato, da lahko z vami komuniciramo in vam posredujemo odgovore na vaša vprašanja in želje. Osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše izrecne privolitve. Osebni podatki, ki jih lahko obdelujemo:

ime in priimek, naziv podjetja, e-naslov, telefonska številka, posredovano sporočilo. Vaše osebne podatke bomo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani ali nadalje porabljeni.

4.8. Sodelovanje na družbenih omrežjih

Sodelovanje in objave na družbenih omrežjih so prostovoljne. Vljudno vas prosimo, da pri sodelovanju uporabljate prijazen in spoštljiv način komuniciranja z drugimi uporabniki družbenih omrežij.

Prijazno vabljeni k spremljanju družbe MB FRIGO klimatizacija in hlajenje d.o.o. Slovenija na družbenih omrežjih!